Cake van gebakken rijst met karamel
|
Ingrediënten: 2 personen
|
|
Bereiding:
|
-
Snij de vanillestok in twee.
-
Zet de melk op in een grote kookpot.
-
Voeg de vanillezaadjes en – stok toe.
-
Doe er de gespoelde ronde rijst bij.
-
Laat 30 minuten al roerend pruttelen.
-
Vet de taartvorm in.
-
Smelt de suiker droog in de pan tot karamel.
-
Blus met een scheutje water en laat een deel van het water verdampen.
-
Giet in de taartvorm en laat opstijven in de koelkast.
-
Doe de suiker en de dooiers bij de rijstpap.
-
Klop het eiwit half op en meng onder de rijstpap.
-
Vul de taartvorm op met de rijstpap.
-
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
-
Haal uit de oven en keer om op een bord.
|